Besøgsdag ved artilleriet i Oksbøl.

Hvem er det, der larmer?

Lad os bare indrømme, at det 1. Danske Artilleriafdeling fra Oksbøl. Afdelingen larmer engang imellem, og gør det igen tirsdag den 3. april til torsdag d. 5. april 2018 (uge 14 lige efter påske). 

Danske Artilleriafdeling er en del af Hærens Kamp- og Ildstøttecenter i Oksbøllejren, og er Hærens eneste artilleriafdeling. Afdelingen har kanoner, tunge morterer, observatører og specialuddannede soldater, der kan påkalde og lede ild fra både kanoner, morterer, fly og helikoptere. 

Tirsdag den 3. april fra kl. 15.00, stiller afdelingen op ved Bordrup. Der skydes til midnat og 1. Danske Artilleriafdeling vil gerne benytte lejligheden til at invitere alle interesserede på besøg. Der er mulighed for at se og høre (husk høreværn) 155mm kanoner og 120mm tunge morterer. Det vil også være muligt at se observatørerne påkalde skydninger og efterfølgende se granaterne lande på Kallesmærsk Hede (god ide at medbringe kikkert).

Man kan komme helt tæt på materiellet; både håndvåben, dag- og natobservationsudstyr, pansrede mandskabsvogne, kanoner, morterer og granater – og der vil være soldater, der fortæller og besvarer spørgsmål. Vi kalder det en ”Besøgsdag ved artilleriet”, hvor alle aldre kan deltage.

Kanonerne er i stilling tæt på landevejen mellem Vejerskrydset og Blåvandkrydset. Mortererne og observatørerne er i stilling ved Oksby Nord – følg skiltene. Der anvises parkeringsplads, og herfra vil en soldat følge gæsterne over vejen, så de kan komme helt tæt på kanoner, morterer og observatører. Det er særdeles vigtigt, at man ikke går hen til kanonerne på egen hånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *