Tre måneder i en amerikansk politibil – uden job …

Henrik Ib Sørensen har de seneste tre måneder boet i sin bil på p-pladsen ved SuperBrugsen i Oksbøl. Han er strandet i byen med en bil uden plader og intet job.

Oksbøl: Jo, altså der kommer mange – især tyskere – hen og vil se bilen, men når de så får øje på mig og min hund Rico, så er det som om interessen kølnes.
Henrik Ib Sørensen, 57 år, skubber det lange år om i nakken, og trækker beklagende på skulderne. Skæbnens ugunst eller uenighed mellem to kommuner og en landbetjent, der gør hvad han skal, betyder, at Henrik Ib nu i snart tre måneder har boet i sin bil på pladsen ved SuperBrugsen i Oksbøl. Og kan man det?

Ja, fortæller Henrik Ib, der kan man sådan set godt selv om det hverken er særligt komfortabelt eller ønskeværdigt.
Og for nu at tage den med bilen først, så har Henrik Ib Sørensen for nogle år siden købt en vaskeægte amerikansk politibil af mærket Ford Galaxy 500 hos en importør i Vemmelev. Bilen har tilhørt State Police i Illinois og fremstår med alle de til en politibil tilhørende magtsymboler som f.eks. stor sirenehorn på taget, drejelig projektør og rødt blink.

Gode viljer og ingen jobs.
Henrik Ib Sørensen har dog ikke så meget andet i retningen af “magtsymboler” faktisk er han endt i en slem kattepine, der ikke er nogen umiddelbart løsning på. For det er ikke for turisternes eller borgerne i Oksbøl skyld, at han holder på brugsens p-plads med en bil, der har fået klippet pladerne.
Ja, egentlig bor jeg jo hos en kammerat i Rebild Kommune, men det var ikke til at få job i Aalborg, men jeg havde hørt, at der var flere jobs for ufaglærte hernede – bl.a. I Esbjerg. Altså kørte jeg her til og gik i gang med at finde et job, og et sted at bo, fortæller Henrik Ib. Ingen af delene er dog lykkedes trods en stor indsats fra Henrik Ib. Og uenighed om betaling af ansvarsforsikring på bilen fik altså landbetjenten til at klippe pladerne.
Jeg har kørekort til det hele, men jeg har aldrig fået taget et svendebrev på et af de der AMU-kurser, så jeg leder efter noget ufaglært arbejde, og jeg er parat til næsten hvad som helst. Forleden gik jeg over til Oksbøllejren, fordi jeg havde hørt, at de havde noget rengøringsarbejde, men ISS-manden kunne ikke give mig noget sådan lige her og nu, fortæller Henrik Ib.

Mellem to kommuner.
På bagsædet af Henrik Ibs Ford Galaxy sidder Rico 8 år – en lille dansk/svensk gårdhund – og er helt udvidende om sin herres situation. Den lader til at være i godt humør og tager gerne imod fremmede med en ivrigt logrende hale. Helt så imødekommende har de to kommuner, som Henrik Ib er i kontakt med til gengæld ikke været.
I Rebild, hvor Henrik senest har boet, kan man “ikke gøre noget” og hos Varde Kommune lyder beskeden “Du skal have en adresse”, før vi kan gøre noget.
Jeg har skam forsøgt at finde noget at bo i. Men jeg har jo ikke råd til noget stort og dyrt. De har en lille tom lejlighed henne over stationsbygningen, men Vestbanen vil have et kæmpe indskud, som jeg ikke har. En anden havde et lille sommerhus til leje, men det ligger så afsondret, at det ikke fungerer særlig godt i forhold til at finde noget arbejde,

fortæller Henrik Ib, der har været beskæftiget indenfor en lang række fag men altid som ufaglært.
Jeg har kørt både lastbil, truck og turistbus – men det er jo nye tider, og nu kræver vognmændene, at man har forskellige sikkerhedskurser og svendebrev og den slags.

Uanset hvad, så kan Henrik Ib ikke blive boende i sin bil på p-pladsen. Han har allerede i forbindelse med et loppemarked på p-pladsen måttet flytte lidt væk. Interessen for hans flotte Ford Galaxy er ikke blevet mindre, men det kan Henrik Ib ikke leve af, så jagten på et job og en fast adresse fortsætter ufortrødent, og så håber Henrik Ib på, at det kommunale bureaukrati når frem til en løsning, der kan hjælpe ham lidt på vej.

Fakta Henriks Bil.
Normalt sender det amerikanske politi ikke biler, der har været brugt som tjenestevogne ud af landet, så det er lidt af et scoop, at Henrik Ib har fået fingrer i Illinois’ State Police- bilen. Det er en Ford Galaxy 500 med en stor og stærk V8-motor på 6,4 liter – men, siger Henrik Ib, kører overraskende langt på literen.
Den har kørt 94.000 miles ca. 150.000 km og rusten er begyndt at gnave lidt i den her og der. Men ellers fremstår den helt som da den jagede fartsyndere i på de støvede veje i Illinois.

Fakta Henrik Ib.
Henrik Ib er født i Aarhus – begge forældre var invalidepensionister, og Henrik var fra barnsben vant til at flytte en del rundt. Han har boet på Sjælland og adskillige steder i Jylland. Henrik har en søster på Sjælland, men har ellers ikke familiemæssige forpligtigelser.
Han har klaret sig med mange forskellige ufaglærte jobs, men har i en længere årrække kørt som chauffør for forskelllige vognmænd og virksomheder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *